Τα νέα M1 Pro και M1 Max τσιπ της Apple έχουν πολύ βελτιωμένη απόδοση

166
screenshot 1
©Apple

Η Apple παρουσίασε σήμερα τα δύο τελευταία τσιπ της, με βάση το ARM Systems-On-a-Chip (SOCs), τα M1 Pro και M1 Max. Σε σύγκριση με το M1 που έκανε το ντεμπούτο του τον περασμένο Νοέμβριο, αυτά έχουν 70% ταχύτερη απόδοση CPU.

Όσον αφορά τα γραφικά, η διαφορά είναι ακόμη πιο έντονη, με τη GPU του M1 Pro να είναι 2 φορές πιο γρήγορη από αυτή στο M1, ενώ η GPU του M1 Max είναι έως και 4 φορές πιο γρήγορη από αυτή της M1.

Αυτό επιτρέπει στους “επαγγελματίες χρήστες να ανταπεξέλθουν στις πιο απαιτητικές εργασίες γραφικών”, όπως λέει η Apple. Το εύρος ζώνης μνήμης έχει επίσης βελτιωθεί, με το M1 Pro να αποδίδει έως 200 GB/s με υποστήριξη 32 GB ενοποιημένης μνήμης. Το M1 Max ανεβάζει τα πράγματα σε άλλο επίπεδο, με το εύρος ζώνης μνήμης 400GB/s (6x από αυτό που θα μπορούσε να επιτύχει το αρχικό M1) και υποστήριξη για 64 GB ενοποιημένης μνήμης.

Τόσο το M1 Pro όσο και το M1 Max διαθέτουν 16-πύρηνη Neural Engine για επιτάχυνση μηχανικής μάθησης στη συσκευή και βελτιωμένη απόδοση κάμερας, νέο κινητήρα οθόνης για πολλαπλές εξωτερικές οθόνες, επιπλέον ενσωματωμένα χειριστήρια Thunderbolt 4 για ακόμη μεγαλύτερο εύρος ζώνης I/O, προσαρμοσμένο επεξεργαστή σήματος εικόνας για βελτίωση της ποιότητας εικόνας για ευκρινέστερο βίντεο και πιο φυσικούς τόνους δέρματος στην ενσωματωμένη κάμερα web, και το τελευταίο Secure Enclave της Apple.

πηγή: gsmarena.com