Τα παιχνίδια για PC που τρέχουν στο Steam Deck θα λάβουν ειδική σήμανση

60
screenshot 9
©Valve

Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία του Steam Deck τον Δεκέμβριο του 2021, η Valve χρειάζεται χρόνο για να βεβαιωθεί ότι οι παίκτες γνωρίζουν ποιοι τίτλοι θα λειτουργήσουν στο φορητό της μηχάνημα. Ενώ ο ιστότοπός του εξακολουθεί να υπόσχεται “Your Steam Library, Anywhere”, υπήρχε απορία για το αν τα παιχνίδια που έχουν δημιουργηθεί για υπολογιστές θα λειτουργούν πραγματικά καλά σε φορητή συσκευή που τρέχει Linux.

Η εταιρεία άνοιξε πρόσφατα τον λογαριασμό της στο Twitter για να επισημάνει επιδείξεις παιχνιδιών PC που εκτελούνται στο Steam Deck και σήμερα αποκάλυψε το πρόγραμμα συμβατότητας Steam Deck. Οι ετικέτες συμβατότητας Steam Deck εμφανίζονται σε οποιοδήποτε παιχνίδι δημοσιεύεται μέσω του Steam, χωρίζοντάς τις σε τέσσερις κατηγορίες. Το υψηλότερο επίπεδο, Verified, έχει ένα πράσινο λογότυπο με ένα σημάδι επιλογής, που υποδεικνύει παιχνίδια που λειτουργούν «τέλεια στο Steam Deck».

Το επόμενο βήμα είναι ένα κίτρινο θαυμαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις χειροκίνητα για να λειτουργήσει. Τα άλλα δύο σήματα είναι για παιχνίδια που είτε δεν υποστηρίζονται στο Steam Deck είτε είναι απλά άγνωστα επειδή δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα.

πηγή: theverge.com