Τα smartphone με τις περισσότερες παραγγελίες παγκοσμίως

218
smartphones

Είναι πολύ γνωστό ότι όσοι κινούνται στον ευρύτερο χώρο των δικτύων και των κινητών τηλεφώνων, συχνά αναρωτιούνται για το ποιο ήταν το smartphone με τις περισσότερες παραγγελίες τόσο σε εγχώριο επίπεδο, όσο και σε διεθνές.

Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα φέρνει ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ειδικεύεται στην ανάλυση της παγκόσμιας τηλεπικοινωνίας, των media και της τεχνολογίας, η Omdia.

Προτού δώσουμε απάντηση στο ερώτημα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το διεθνές επίπεδο, πρέπει να αναφερθεί ότι για το 2019, το Apple iPhone XR, που κοστίζει 777 δολάρια, κατέκτησε την ομώνυμη λίστα με 46.3 εκατομμύρια παραγγελίες, ενώ «στη δεύτερη θέση» ακολούθησε το iPhone 11 με 37.3 εκατομμύρια παραγγελίες.

Φέτος τα πράγματα υπήρξαν λίγο διαφορετικά, καθώς το μοντέλο της Apple, iPhone 11, φέρεται να κυριάρχησε με μεγάλη διαφορά, κιόλας, έναντι των άλλων κινητών τηλεφώνων με -προσεγγιστικά- 64.8 εκατομμύρια παραγγελίες.

Μάλιστα η διαφορά ήταν τόσο μεγάλη, που το δεύτερο και… καταϊδρωμένο iPhone SE κυκλοφορίας του 2020, άγγιξε μόλις τις 24.2 εκατομμύρια παραγγελίες.

Την τρίτη θέση κατέλαβε πάλι η Apple με το καινούργιο μοντέλο, που λάνσαρε το Σεπτέμβριο το iPhone 12 με 23.3 εκατομμύρια παραγγελίες, ενώ στις υπόλοιπες τρεις θέσεις (4η, 5η, 6η) κυριάρχησε ο τεχνολογικός «γίγαντας» από τη Νότιο Κορέα Samsung, με τα μοντέλα Galaxy A51 (23.2 εκατομμύρια παραγγελίες), Galaxy A21s (19.4 εκατομμύρια παραγγελίες) και Galaxy A01 (16,9 εκατομμύρια παραγγελίες) αντίστοιχα.

Τις τελευταίες θέσεις της λίστας φαίνεται να τις καλύπτουν η Apple, με το μοντέλο iPhone Pro Max, η Samsung με το μοντέλο Galaxy A11, η κινεζική RedMi, με το RedMi Note 9 Pro, και πάλι η Apple με το iPhone 12 mini.