Τα Windows XP πιο ανθεκτικά σε ιούς

38
windows xp

Η υποστήριξη της Microsoft για τα Windows XP έχει σταματήσει πολλά χρόνια, αλλά το παλιό λειτουργικό συνεχίζει να προσφέρει ένα επίπεδο ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τα Windows XP φαίνεται ότι είναι πιο δύσκολο να δεχθούν επίθεση από ιούς ransomware.

Τα Windows XP συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται από το 0,84% του συνόλου των χρηστών των Windows σε παγκόσμια κλίμακα. Από τις 8 Απριλίου 2014 τα Windows XP δεν λαμβάνουν υποστήριξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει εντελώς η χρήση τους. Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τα Windows XP χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή σε διπλάσιο ποσοστό από τα Windows Vista.

Το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα δεν υποστηρίζεται με updates καθιστά λίγο πιο απαιτητική τη διαδικασία επίθεσης μέσω ransomware για όσους κινούνται κακόβουλα απέναντι σε μία υποδομή πληροφορικής. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να στραφούμε προς το παλιό λογισμικό, αλλά ότι εκείνοι που θα προσπαθήσουν να θέσουν υπό καθεστώς ομηρείας ένα σύστημα με Windows XP, θα πρέπει να κάνουν αρκετά περισσότερες εργασίες μέχρι να φτάσουν στο αποτέλεσμα που ικανοποιεί τα συμφέροντά τους.

πηγή: techblog.gr