Θα μπορούμε να κάνουμε ταξίδια στο φεγγάρι το 2024;

157
headsnprototype (1)

Η NASA και η SpaceX, του Elon Musk, κατέληξαν σε συμφωνία, με την οποία ο πύραυλος της SpaceX, Starship, θα πάει τους ανθρώπους στο φεγγάρι το 2024. Η NASA εκτελεί επί του παρόντος το πρόγραμμα Artemis με στόχο να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και να δημιουργήσει μια μακροπρόθεσμη και βιώσιμη ανθρώπινη παρουσία μέσα και γύρω από το φεγγάρι, μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 2020. Ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX, Elon Musk, δήλωσε πρόσφατα ότι πιστεύει ότι η SpaceX θα είναι έτοιμη να στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι το 2024.

Ο Musk δήλωσε ότι πιστεύει ότι το έτος 2024 φαίνεται πιθανό. Σημείωσε επίσης ότι η SpaceX σκοπεύει να είναι έτοιμη νωρίτερα από αυτό. Επί του παρόντος, ο Musk πιστεύει ότι το Starship θα μπορούσε να στέλνει τους ανθρώπους στο φεγγάρι τακτικά, μέχρι το 2023.

Ο Musk λέει ότι αυτός και η ομάδα του πρέπει να επιταχύνουν το ρυθμό της καινοτομίας και ότι το Starship θα μπορούσε να είναι έτοιμο σε μερικά χρόνια. Μέχρι στιγμής, οι τέσσερις δοκιμές του Starship που πραγματοποιήθηκαν δεν είχαν επιτυχία. Σε εκείνη τη δοκιμή όπου το Starship προσγειώθηκε με επιτυχία, εξερράγη λίγα λεπτά αργότερα.

πηγή: slashgear.com