Τι νέο υπάρχει στο iOS 14.5

214
14.5 on iphone 12 feature 2 (1)

Το iOS 14.5 είναι πλέον διαθέσιμο σε όλους, μαζί με το iPadOS 14.5. Μπορείτε να ενημερώσετε το iPhone ή το iPad σας μεταβαίνοντας στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, επιλέγοντας Γενικά και μετά Ενημέρωση λογισμικού.

Ξεκλείδωμα Apple Watch

Η μεγαλύτερη αλλαγή στο iOS 14.5 είναι μια νέα δυνατότητα που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Apple Watch όταν φοράτε μάσκα προσώπου. Αυτή η δυνατότητα απαιτεί επίσης το watchOS 7.4, το οποίο κυκλοφορεί επίσης στους χρήστες του Apple Watch σήμερα. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις στο iPhone σας, επιλέξτε Face ID και Passcode και στη συνέχεια, αναζητήστε τη νέα εναλλαγή “Ξεκλείδωμα με Apple Watch”.

Αφού ενημερώσετε και ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, το iPhone σας θα ξεκλειδωθεί αυτόματα με το Apple Watch την επόμενη φορά που θα φοράτε μάσκα προσώπου. Όταν ξεκλειδώνει το iPhone σας, θα λάβετε μια απτική ειδοποίηση στο Apple Watch που θα σας λέει ότι το iPhone σας ξεκλειδώθηκε από το Apple Watch. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα να πατήσετε γρήγορα “Κλείδωμα iPhone” απευθείας από αυτήν την ειδοποίηση του Apple Watch.

Διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών

Το iOS 14.5 περιλαμβάνει επίσης τη νέα δυνατότητα διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών. Αυτό απαιτεί οι εφαρμογές να ζητούν άδεια από τους χρήστες προτού τους παρακολουθήσουν σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους. Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε την εφαρμογή Facebook, θα δείτε μια ένδειξη που λέει ότι η εφαρμογή θα ήθελε να σας παρακολουθεί σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Θα υπάρχουν δύο επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: “Ζητήστε από την εφαρμογή να μην παρακολουθεί” ή “Να επιτρέπεται”.

Στην ενότητα “Απόρρητο” της εφαρμογής “Ρυθμίσεις”, θα μπορείτε επίσης να δείτε μια λίστα εφαρμογών που έχουν ζητήσει άδεια να σας παρακολουθούν.

Ενημερώσεις Apple News

Το iOS 14.5 φέρνει νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Apple News, συμπεριλαμβανομένης μιας ολοκαίνουργιας καρτέλας Αναζήτησης και μιας επανασχεδιασμένης εμπειρίας Apple News+.

Βελτιώσεις στη Siri

Το iOS 14.5 κάνει επίσης αρκετές αξιοσημείωτες βελτιώσεις στη Siri. Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει μια νέα δυνατότητα που βοηθά τη Siri να προσαρμοστεί στην προτιμώμενη εφαρμογή μουσικής σας. Η Apple εξήγησε ότι επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένη ρύθμιση στο iOS όπου οι χρήστες μπορούν να διαμορφώσουν μια “προεπιλεγμένη” υπηρεσία μουσικής, αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί ειδικά ως λειτουργία για τη Siri.

Αυτό σημαίνει ότι όταν ζητάτε από το Siri να παίξει ένα τραγούδι για πρώτη φορά μετά την εγκατάσταση του iOS 14.5, θα σας ρωτήσει ποια εφαρμογή θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Αφού πατήσετε μία από τις επιλογές, θα γίνει η προεπιλογή για όλες τις μελλοντικές εντολές. Αυτό λειτουργεί για εφαρμογές όπως το Spotify, το Pandora και το Amazon Music.

Νέα emoji

Το iOS 14.5 προσθέτει επίσης πάνω από 200 νέα emoji για χρήστες iPhone και iPad. Τα νέα emoji προέρχονται από την προδιαγραφή Emoji 13.1 που πιστοποιήθηκε το 2020.

πηγή: 9to5mac.com