Τι θα γίνει αν δεν συναινέσετε στους νέους όρους που έθεσε η WhatsApp

313
whatsapp

Τις μεμονωμένες επιπτώσεις, που θα έχουν οι χρήστες σε περίπτωση που δεν συναινέσουν στους όρους της νέας πολιτικής απορρήτου, έκανε γνωστές η εταιρεία WhatsApp.

Συγκεκριμένα και ξεκινώντας από τις 15 Μάιου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι χρήστες που δεν αποδέχτηκαν τους όρους, δεν θα μπορούν πλέον να στέλνουν ή να λαμβάνουν μηνύματα από άλλες επαφές.

«Αν οι χρήστες δεν αποδεχτούν τους νέους όρους, θα μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις και ειδοποιήσεις, αλλά δεν θα μπορούν να διαβάζουν ή να στέλνουν μηνύματα μέσω της εφαρμογής», ανέφερε σε σχετικό mail σε συνεργάτη της.

Η WhatsApp ανακοίνωσε, επίσης, ότι από τις 15 Μάιου θα αλλάξει η πολιτική της και σε ό,τι αφορά τους ανενεργούς χρήστες, για τους οποίους προβλέπει ότι θα τους διαγράφει μετά από 120 μέρες αδράνειας.

Η νέα αυτή πολιτική απορρήτου που ανακοίνωσε η WhatsApp, έχει προκαλέσει ανησυχίες στους χρήστες της εφαρμογής, οι οποίοι φοβούνται ότι -μέσω αυτής- θα γίνουν γνωστά τα μηνύματά τους στο Facebook.

Διευκρίνισε σχετικά με αυτό ότι η νέα της πολιτική αφορά, κυρίως, τα μηνύματα που στέλνουν οι επιχειρήσεις σε διάφορους χρήστες, τα οποία αποθηκεύονται σε διακομιστές του Facebook προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για διαφημιστικούς σκοπούς και όχι τα μεμονωμένα μηνύματα μεταξύ των χρηστών, τα οποία είναι κρυπτογραφημένα και προστατεύονται.