Το Apple Watch και άλλα wearables μπορούν να ανιχνεύσουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της Covid-19, σύμφωνα με πρώιμη έρευνα

73
smart watch 821558 1920

Από την έναρξη της πανδημίας, μια σειρά από μελέτες έχουν ξεκινήσει για να προσδιορίσουν εάν τα wearables όπως το Apple Watch μπορούν να ανιχνεύσουν πρώιμα συμπτώματα της Covid-19. Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε σήμερα στο περιοδικό JAMA Network Open επισημαίνει ότι συσκευές όπως το Apple Watch θα μπορούσαν επίσης να παρέχουν δεδομένα σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19.

Τα νέα δεδομένα προέρχονται από τη δοκιμή Digital Engagement and Tracking for Early Control and Treatment (DETECT) που διεξήχθησε από επιστήμονες στο Scripps Research Translational Institute στην Καλιφόρνια. Οι ερευνητές ανέφεραν για πρώτη φορά τον Οκτώβριο ότι ο συνδυασμός δεδομένων από το Apple Watch και το Fitbit με τα αυτοαναφερόμενα συμπτώματα, οδήγησε σε ακριβέστερη ανίχνευση περιπτώσεων COVID-19 από ό,τι εστιάζοντας καθαρά στα συμπτώματα.

Τώρα, οι ερευνητές εμβαθύνουν τα δεδομένα με έμφαση στις μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία από την Covid-19. Αρχικά, οι ερευνητές επικεντρώνονται σε δεδομένα από χρήστες του Fitbit, τα οποία δείχνουν ότι το Fitbit μπορεί να ανιχνεύσει διαρκείς αλλαγές. «Υπήρχε μια πολύ μεγαλύτερη αλλαγή στον καρδιακό ρυθμό για άτομα που είχαν Covid σε σύγκριση με άλλες ιογενείς λοιμώξεις», δήλωσε η Jennifer Radin, επιδημιολόγος στο Scripps. “Έχουμε επίσης μια πολύ πιο δραστική αλλαγή στα βήματα και στον ύπνο.”

πηγή: 9to5mac.com