Το δορυφορικό ίντερνετ του Elon Musk έρχεται στην Ελλάδα μέσα στο 2021

108
nasa spacex satellite congestions 1280x720
©techwar.gr

Η έλευση της υπηρεσίας δορυφορικού internet Starlink του Elon Musk στην Ελλάδα είναι κάτι γνωστό, όμως τώρα πληροφορίες αποκαλύπτουν το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας. Η Ελλάδα λοιπόν θα είναι μέχρι το τέλος του 2021, από τις λίγες χώρες στις οποίες θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία Starlink. Οι διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κυλούν ομαλά και ο Υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης ετοιμάζει τη σχετική υπουργική απόφαση.

Το Starlink θα προσφέρει δορυφορική σύνδεση στο internet με ταχύτητες άνω των 100Mbps σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως πόσο απομονωμένο μπορεί να είναι ένα σημείο. Η διαφορά του με τα υπόλοιπα δορυφορικά συστήματα είναι πως το lag κυμαίνεται μεταξύ 20 και 40 millisecond, 60 φορές μικρότερο από τους γεωστατικούς δορυφόρους, ενώ έχει και περιθώρια βελτίωσης.

Περίπου 10.000 άνθρωποι είναι συνδρομητές του Starlink, τώρα που βρίσκεται σε δοκιμαστική φάση, και πληρώνουν $100 το μήνα για την υπηρεσία. Το κόστος αναμένεται να μειωθεί στο μέλλον, ενώ οι ταχύτητες θα αυξηθούν.

πηγή: unboxholics.com