Το επόμενο Apple Watch θα έχει προηγμένους ιατρικούς αισθητήρες

83

Η Apple εργάζεται για μια σειρά Apple Watch με νέα χαρακτηριστικά παρακολούθησης δεικτών υγείας, καλύτερες οθόνες και καλύτερη ταχύτητα απόκρισης.

Στα πλάνα της εταιρείας είναι η ριζική αναβάθμιση των smartwatch της σε αυτό που πιθανότατα θα ονομαστεί Apple Watch Series 7. Σε αυτή τη νέα σειρά θα προστεθούν ταχύτεροι επεξεργαστές, βελτιωμένη ασύρματη συνδεσιμότητα και εντελώς νέα και βελτιωμένη οθόνη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg για την επόμενη χρονιά η Apple σχεδιάζει, πέρα από την ανανέωση του βασικού Watch, το λανσάρισμα και ενός πιο οικονομικού μοντέλου που θα αντικαταστήσει το Apple Watch SE, αλλά και μία νέα έκδοση που θα στοχεύει στο αθλητικό κοινό της εταιρείας.

Πιθανότατα θα περιληφθεί και ένας αισθητήρας που θα μετρά τη θερμοκρασία του σώματος, ένα χαρακτηριστικό που φημολογούνταν, αλλά τελικά δεν ενσωματώθηκε στο μοντέλο που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2020.

Παράλληλα, η Apple δοκιμάζει λεπτότερα περιθώρια οθόνης και μία νέα τεχνική ενσωμάτωσης που φέρνει την οθόνη εγγύτερα στο πρόσθιο κάλυμμα. Συνολικά, το νέο Watch θα είναι ελαφρώς παχύτερο από τον προκάτοχό του, χωρίς ωστόσο να γίνεται αντιληπτή η διαφορά.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, αναβαθμισμένες ικανότητες διασύνδεσης, ενώ πιθανότατα θα ενσωματώνει και την τεχνολογία που έχει ενσωματωθεί και στο AirTag, που παρουσίασε η εταιρεία πρόσφατα. Στις αρχές Ιουνίου, στο συνέδριο WWDC η Apple είχε δώσει μία πρόγευση και του επερχόμενου watchOS 8, μία αναβάθμιση που θα επιτρέπει στη συσκευή να ξεκλειδώνει την πόρτα ενός smarthome ή δωμάτια ξενοδοχείων.

Το μοντέλο της σειράς που προορίζεται για τους αθλητές ήταν σε ανάπτυξη και προγραμματιζόταν για λανσάρισμα στις αρχές του 2021, κάτι τέτοιο δεν έγινε και πλέον το εν λόγω μοντέλο πιθανότατα θα κυκλοφορήσει στην αγορά εντός του 2022.

πηγή: ot.gr