Το Facebook ισχυρίζεται ότι η ορατότητα της ρητορικής μίσους μειώθηκε κατά 50 % σε εννέα μήνες

61
41793468182 2f334dbd33 b

Το Facebook απαντά στην μαρτυρία της καταγγέλλουσας Frances Haugen, προσπαθώντας να αλλάξει την αφήγηση για τη ρητορική μίσους. Ο αντιπρόεδρος της ακεραιότητας, Guy Rosen, δημοσίευσε μια υπεράσπιση των μέτρων που έλαβε το Facebook κατά της ρητορικής μίσους, όπου υποστήριξε ότι η φθίνουσα προβολή της ρητορικής μίσους έχει μεγαλύτερη σημασία από την απλή ύπαρξη αυτού του περιεχομένου. Η «επικράτηση» της ρητορικής μίσους στο Facebook έχει μειωθεί σχεδόν κατά 50% τους τελευταίους 9 μήνες.

Ο Rosen υποστήριξε ότι ήταν “λάθος” να επικεντρωθεί στις καταργήσεις περιεχομένου ως τη μόνη μέτρηση. Υπήρχαν άλλοι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το μίσος, και το Facebook έπρεπε να είναι σίγουρο πριν αφαιρέσει οποιοδήποτε υλικό. Αυτό σημαίνει ότι προσέχουν για την αποφυγή λανθασμένης κατάργησης περιεχομένου και λανθασμένο περιορισμό χρηστών, ομάδων και σελίδων.

Το Facebook όντως αντιμετωπίζει περιστασιακά προβλήματα επειδή επισημαίνει κατά λάθος περιεχόμενο ως ρητορική μίσους και ένα επιθετικό σύστημα αφαίρεσης μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω λάθη. Ομοίως, η ρητορική μίσους θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο μόνο εάν λίγοι άνθρωποι δουν μια τέτοια ανάρτηση.

πηγή: engadget.com