Το Football Manager σχεδιάζει να προσθέσει γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

120

Η Sports Interactive, η οποία ξεκίνησε τη σειρά Football Manager το 2004, δήλωσε ότι το γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου θα κόστιζε εκατομμύρια, αλλά θα ήταν απολύτως σωστή κίνηση.

“Πιστεύουμε στην ισότητα για όλους και θέλουμε να είμαστε μέρος της λύσης. Θέλουμε να είμαστε μέρος της διαδικασίας που θέτει το γυναικείο ποδόσφαιρο σε ίση βάση με το παιχνίδι των ανδρών”, δήλωσε ο Miles Jacobson, διευθυντής στούντιο της Sports Interactive.

Πρόκειται για ένα πολυετές έργο, οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν πριν από λίγο καιρό και θα χρειαστεί χρόνος για τη δημιουργία της βάσης δεδομένων για το γυναικείο ποδόσφαιρο, των γραφικών, καθώς και της αντιμετώπισης ζητημάτων, όπως η μεταβίβαση, οι μισθολογικές δομές, ακόμη και ο εμμηνορροϊκός κύκλος και η εγκυμοσύνη.

Οι χρήστες θα μπορούν να διαχειρίζονται την ομάδα ανδρών και γυναικών στο ίδιο πακέτο. “Σε αυτό το στάδιο δεν ξέρουμε ακριβώς πόσο θα διαρκέσει η διαδικασία, οπότε δεν μπορούμε να πούμε ακριβώς ποια έκδοση του Football Manager θα δει το γυναικείο ποδόσφαιρο να κάνει το ντεμπούτο του”, είπε ο Jacobson, “αλλά να είστε σίγουροι ότι το σχέδιό μας είναι να το κάνει το συντομότερο δυνατό”.

πηγή: theguardian.com