Το Galaxy Quantum 2 της Samsung διαθέτει δυνατότητες κρυπτογράφησης δεδομένων

76
samsung galaxy quantum 2

Η Samsung και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας SK Telecom ανακοίνωσαν το Galaxy Quantum 2, το δεύτερο τηλέφωνο της Samsung που διαθέτει ενσωματωμένη τεχνολογία κρυπτογράφησης δεδομένων για αυξημένη ασφάλεια. Το πρώτο Samsung με ιδιότητες κρυπτογράφησης δεδομένων ήταν το Galaxy A Quantum του περασμένου έτους.

Το Quantum 2 περιλαμβάνει ένα τσιπ που αναπτύχθηκε από την εταιρεία ID Quantique, το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα quantum random number generator (QRNG) στα 2,5 mm, το μικρότερο στον κόσμο. Λειτουργεί με τη λήψη τυχαίου θορύβου με LED και αισθητήρα εικόνας CMOS. Σύμφωνα με την SK Telecom, το τσιπ QRNG «επιτρέπει στους κατόχους smartphone να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που απαιτούν ασφάλεια με πιο ασφαλή τρόπο, δημιουργώντας τυχαίους κωδικούς που δεν μπορούν να σπάσουν εύκολα».

Το smartphone εκτιμάται ότι δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο επίθεσης από hackers αφού η κρυπτογράφηση δεδομένων RNG θεωρείται εξαιρετικά δύσκολη για παραβίαση.

Το Galaxy Quantum 2 επιβεβαιώνει την κυκλοφορία του μόνο στην Νότια Κορέα, στις 23 Απριλίου, και διαθέτει αρκετά υψηλές προδιαγραφές, επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 855 Plus, κάμερα 64 megapixel και οθόνη OLED 6,7 ιντσών 120Hz.