Το Google Assistant θα μάθει να ακούει καλύτερα

326
download

Οι ψηφιακοί βοηθοί όπως η Siri, συνήθιζαν να μην υπακούν ακριβώς τις εντολές των χρηστών. Οι εταιρείες πίσω από αυτούς τους έξυπνους βοηθούς προσπαθούν πάντα να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο εντοπίζουν σωστά τις λέξεις-κλειδιά και η Google προσπαθεί τώρα να συσσωρεύσει πρακτικά τα δεδομένα που πρέπει να μάθει το Google Assistant (Βοήθεια Google).

Ο Βοηθός Google, όπως και πολλές από τις υπηρεσίες της, μπορεί να βελτιώσει τους αλγορίθμους του μέσω των δεδομένων που συλλέγει από τους χρήστες. Ωστόσο, με τον Βοηθό, η Google μεριμνά πολύ ώστε να μην στέλνoνται περιττά δεδομένα φωνής στο cloud της. Συγκεκριμένα, η Google λέει ότι ξεκινά να καταγράφει τη φωνή των χρηστών μόνο αφού ακουστεί η λέξη-κλειδί “Hey, Google” και θα εφαρμόσει μια στρατηγική εκμάθησης ώστε οι φράσεις που ακούγονται από τους χρήστες, να χρησιμοποιούνται με τρόπο που σέβεται το απόρρητο.

Συνοπτικά, τα δεδομένα φωνής που δεν επεξεργάζονται από τον Βοηθό, δεν αποστέλλονται στους διακομιστές της Google και αντ ‘αυτού επεξεργάζονται τοπικά. Οι φωνητικές εγγραφές κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται στη συσκευή, ενώ διαγράφονται μετά από περίπου δύο μήνες, όταν δεν χρειάζονται πλέον. Η λειτουργία είναι προαιρετική και την επιλέγουν οι χρήστες μόνο εάν θέλουν να βελτιώσουν την απόδοση του Βοηθού Google.

πηγή: slashgear.com