Το iOS 15 θα κυκλοφορήσει στις 20 Σεπτεμβρίου μαζί με το iPadOS 15 και το watchOS 8

40
screenshot 7
©Apple

Σύμφωνα με την παράδοση, η Apple ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελικής έκδοσης των λειτουργικών της συστημάτων μαζί με τα νέα της iPhone. Το iOS 15 καθώς και το WatchOS και το iPadOS θα είναι διαθέσιμα από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Υπάρχουν μερικές νέες ενδιαφέρουσες δυνατότητες που έρχονται στα iPadOS 15 και iOS 15 με το πιο αξιοσημείωτο να είναι το φιλτράρισμα ειδοποιήσεων. Η λειτουργία ονομάζεται Εστίαση και σας επιτρέπει να ελέγχετε λεπτομερώς τις ειδοποιήσεις που λαμβάνετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκλείσετε ορισμένες εφαρμογές ή άτομα, μπορείτε να προσαρμόσετε χρονικά πλαίσια και να ορίσετε προφίλ με προεπιλογές. Αυτά τα προφίλ μπορούν επίσης να αλλάξουν τη διάταξη των εφαρμογών ανάλογα με τις συνήθειες χρήσης σας.

Το FaceTime λαμβάνει χωρικό ήχο και μείωση θορύβου για να αποκλείσει τους ήχους του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια μιας βιντεοκλήσης, ενώ το Messages σάς επιτρέπει να αναζητάτε φωτογραφίες, μουσική, συνδέσμους κ.λπ. που έχετε μοιραστεί με κάποιον σε μια συνομιλία. Το Live Text σαρώνει κείμενο χρησιμοποιώντας την κάμερα και το μετατρέπει για εύκολη κοινή χρήση και επεξεργασία. Είναι παρόμοιο με αυτό του Google Lens.

Το SmartPlay θα είναι διαθέσιμο αργότερα, ωστόσο, μαζί με την αμφιλεγόμενη λειτουργία ασφάλειας παιδιών που υποτίθεται ότι σαρώνει την προσωπική σας συλλογή για εικόνες που έχουν κάποιο είδος κακοποίησης παιδιών. Εξακολουθεί να εργάζεται σε ορισμένες λεπτομέρειες, έτσι ώστε να μην παραβιάζει το απόρρητο των χρηστών.

Το iPadOS 15 υπόσχεται βελτιωμένες δυνατότητες πολλαπλών εργασιών με ευκολότερη πρόσβαση στο Split View.

πηγή: gsmarena.com