Το iPhone μπορεί να σας ειδοποιεί όταν χτυπάει το κουδούνι της πόρτας

537
screenshot 1
©Apple

Ένα από τα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε ότι μπορεί να κάνει το iPhone και το iPad σας, βρίσκεται στο μενού Προσβασιμότητα και ονομάζεται Sound Recognition (Αναγνώριση ήχου) και μπορεί να ρυθμιστεί για να ακούει ορισμένους ήχους και θα σας ειδοποιεί όταν το κινητό ή το tablet αναγνωρίζει έναν από τους επιλεγμένους ήχους. Για παράδειγμα, εάν ρυθμίσετε το τηλέφωνο ή το tablet σας να ακούει ένα κουδούνι πόρτας, θα σας στείλει μια ειδοποίηση όταν χτυπήσει.

Η Apple κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο που σας δείχνει πώς να ενεργοποιήσετε την Αναγνώριση Ήχου και είναι πολύ εύκολο. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Προσβασιμότητα> Αναγνώριση ήχου και ενεργοποιήστε την. Σύμφωνα με την Apple, το τηλέφωνό σας θα ακούει ορισμένους ήχους και χρησιμοποιώντας τη νοημοσύνη της συσκευής, θα σας ειδοποιεί όταν αναγνωρίζει έναν από τους επιλεγμένους ήχους.

Δεν πρέπει να βασίζεστε στην Αναγνώριση Ήχου σε περιπτώσεις όπου μπορεί να τραυματιστείτε, σε καταστάσεις υψηλού κινδύνου ή έκτακτης ανάγκης. Οι ήχοι τους οποίους μπορεί να ακούσει το iPhone σας περιλαμβάνουν:

Σειρήνα
Συναγερμός καπνού
Συναγερμός πυρκαγιάς
Γάτα
Σκύλος
Οικιακές Συσκευές
Κόρνα αυτοκινήτου
Κουδουνι πόρτας
Χτύπημα πόρτας
Τρεχούμενο νερό
Μωρό που κλαίει
Κραυγές
Βήχα

Απλώς θυμηθείτε ότι με ενεργοποιημένη την Αναγνώριση ήχου, η λειτουργία Hey Siri είναι απενεργοποιημένη. Και η συσκευή σας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ακούει περισσότερους από έναν ήχους κάθε φορά.

πηγή: phonearena.com