Το PS5 είναι η πρώτη κονσόλα που ξεπερνά se πωλήσεις το Nintendo Switch, εδώ και τρία χρόνια

72
ps5 1 1591910417

Το PS5 της Sony έγινε η πρώτη κονσόλα που ξεπέρασε σε πωλήσεις το Nintendo Switch στις ΗΠΑ μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Το PS5 ξεπέρασε το Switch τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης The NPD Group. Το Nintendo Switch ήταν η κορυφαία σε πωλήσεις κονσόλα στις ΗΠΑ για 33 συνεχόμενους μήνες, ξεπερνώντας ακόμη και το PS5 και το Xbox Series X κατά τις περιόδους κυκλοφορίας τους.

“Το PlayStation 5 ήταν η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις του Σεπτεμβρίου και σε μονάδες και σε δολάρια”, εξηγεί ο Mat Piscatella της NPD. “Το PlayStation 5 είναι η κονσόλα με τις καλύτερες πωλήσεις του 2021 σε δολάρια, ενώ το Nintendo Switch προηγείται σε μονάδες.” Ο Όμιλος NPD παρακολουθεί τις πωλήσεις μόνο στις ΗΠΑ, οπότε αφήνει έξω μεγάλες αγορές όπως η Ευρώπη και η Ασία.

Δεν είναι σαφές εάν η Sony μόλις κατάφερε να στείλει περισσότερες κονσόλες τον Σεπτέμβριο, ή αν η Nintendo αντιμετώπισε προβλήματα με τις προμήθειες του Switch. Όπως και να έχει, η Nintendo θα μπορούσε να ανακτήσει την πρώτη θέση τον Οκτώβριο εάν η ζήτηση του Switch αυξηθεί ξανά και αν η Nintendo ήταν σε θέση να αποστείλει αρκετά μοντέλα OLED.

πηγή: theverge.com