Το Spotify μπαίνει στον κόσμο των audiobooks

14

Μετά από αρκετές κινήσεις που έδειχναν ότι αυτή η μέρα πλησιάζει, το Spotify πρόσθεσε επίσημα ηχητικά βιβλία ως άλλη μια επιλογή ακρόασης στην εφαρμογή του. Από σήμερα, οι χρήστες στις ΗΠΑ θα έχουν μια ειδική ενότητα για τη μορφή που επιτρέπει μεμονωμένες αγορές μέσω συνδέσμου Ιστού. Κατά την κυκλοφορία, η εταιρεία λέει ότι η βιβλιοθήκη της θα περιέχει πάνω από 300.000 τίτλους.

Εκτός από τη δική τους ενότητα μαζί με τη μουσική και τα podcast, τα ηχητικά βιβλία θα εμφανίζονται στις προτάσεις σας στην κύρια σελίδα. Όταν πατήσετε στην καρτέλα ηχητικά βιβλία, θα δείτε μια συλλογή από επιλογές από το Spotify κατά την κυκλοφορία. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η ενότητα θα προσαρμοστεί στη δραστηριότητά σας όπως και κάθε άλλο περιεχόμενο που προτείνεται για εσάς στην υπηρεσία. Η βιβλιοθήκη τίτλων της υπηρεσίας θα εμφανίζεται επίσης στα αποτελέσματα αναζήτησης, όπως καλλιτέχνες, άλμπουμ, τραγούδια και podcast ήδη.

Όταν επιλέγετε ένα ηχητικό βιβλίο, θα δείτε ένα εικονίδιο κλειδώματος στο κουμπί αναπαραγωγής που υποδεικνύει ότι δεν έχετε αγοράσει ακόμη τον τίτλο. Εάν αποφασίσετε να το κάνετε, ένας σύνδεσμος θα σας εκκινήσει σε ένα πρόγραμμα περιήγησης για να ολοκληρώσετε τη συναλλαγή πριν σας στείλει ξανά στο Spotify για να αρχίσετε να ακούτε. Τυχόν αγορασμένοι τίτλοι θα εμφανίζονται αυτόματα στη βιβλιοθήκη σας και θα είναι διαθέσιμοι για ακρόαση εκτός σύνδεσης. Ακριβώς όπως τα podcast, η υπηρεσία θα προσφέρει ελέγχους ταχύτητας, ώστε να μπορείτε να ακούτε με τον ρυθμό που προτιμάτε.

Το Spotify ακολουθεί αυτή την πορεία εδώ και αρκετό καιρό. Η υπηρεσία πρόσφερε μια ηχητική έκδοση του Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου που διαβάστηκε από διάφορες διασημότητες την άνοιξη του 2020. Σε μια δοκιμή στις αρχές του περασμένου έτους, η εταιρεία πρόσθεσε μια επιλογή βιβλίων δημόσιου τομέα σε μορφή προφορικού λόγου — και πάλι που διαβάζονται από έναν κατάλογο διάσημων ονομάτων. Στη συνέχεια, το Spotify ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές του Storytel θα μπορούν να συνδέσουν τον λογαριασμό τους με την υπηρεσία ροής, καθώς η πλατφόρμα audiobook ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους εκδότες που επωφελήθηκαν από την πλατφόρμα Open Access Platform (OAP) του Spotify. Η τεχνολογία επιτρέπει στους εκδότες και τους δημιουργούς να μεταδίδουν το περιεχόμενό τους μέσω του Spotify ενώ χρησιμοποιούν το υπάρχον σύστημα σύνδεσής τους. Τον Νοέμβριο, το Spotify εξαγόρασε το Findaway, μια πλατφόρμα ακουστικών βιβλίων με πάνω από 325.000 τίτλους και εργαλεία για δημιουργούς. Αυτό ήταν φαινομενικά το τελευταίο κομμάτι του παζλ.

Προς το παρόν τα audiobooks είναι διαθέσιμα μόνο για χρήστες στις Η.Π.Α, αλλά η εταιρεία σκοπεύει να τα κάνει διαθέσιμα και σε άλλες αγορές. Αναμένουμε λοιπόν πότε θα έρθει και από τα μέρη μας αυτή η δυνατότητα.

Πηγή: engadget