Το Spotify ετοιμάζει νέο οικονομικό πρόγραμμα για όσους δεν θέλουν να βάλουν Premium

240

Το Spotify Plus είναι ένα νέο οικονομικό συνδρομητικό πρόγραμμα που δοκιμάζεται από την εταιρεία και συνδυάζει υπηρεσίες από το δωρεάν και το Premium πρόγραμμα που ήδη κυκλοφορούν. Το Spotify Plus εξακολουθεί να περιλαμβάνει διαφημίσεις, αλλά δεν επιβάλλει όριο στον αριθμό των κομματιών που μπορείτε να παραλείψετε ανά ώρα. Οι χρήστες είναι, επίσης, ελεύθεροι να επιλέξουν ποια συγκεκριμένα τραγούδια θέλουν να ακούσουν, αντί να περιορίζονται στο ανακάτεμα των άλμπουμ και τις λίστες αναπαραγωγής.

Τουλάχιστον ένας χρήστης έχει δει το Spotify Plus να διαφημίζεται με 0,99€ το μήνα (το ένα δέκατο του κόστους της Premium κατηγορίας που κοστίζει 9,99€). Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία προσπαθεί να συλλέξει δεδομένα για το κατά πόσο ενδιαφέρεται το κοινό για ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Η δωρεάν βαθμίδα του Spotify υπάρχει στην τρέχουσα μορφή της από το 2018. Δεν επιτρέπει στους χρήστες να παραλείπουν περισσότερα από έξι κομμάτια ανά ώρα, μπορούν όμως να επιλέγουν και να ακούν συγκεκριμένα κομμάτια από 15 επιλεγμένες λίστες αναπαραγωγής, οι οποίες έχουν επιλεγεί από τον συντάκτη ή έχουν δημιουργηθεί αλγοριθμικά, όπως είναι οι λίστες Discover Weekly και Daily Mix. Εκτός από αυτές τις λίστες αναπαραγωγής, οι χρήστες που ακούν μουσική χωρίς συνδρομή μπορούν να ακούσουν μόνο ανακατεμένα κομμάτια. Η νέα βαθμίδα Spotify Plus είναι ένας σχετικά φθηνός τρόπος για να μειώσετε μερικούς από αυτούς τους περιορισμούς.

Το Spotify με ανακοίνωσή του, επιβεβαίωσε το Spotify Plus: «Δουλεύουμε πάντα για να βελτιώσουμε την εμπειρία του Spotify και κάνουμε τακτικά δοκιμές μέχρι να ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε μια δοκιμή ενός προγράμματος συνδρομής που υποστηρίζεται από διαφημίσεις». Ωστόσο, στην επίσημη κυκλοφορία του Spotify Plus μπορεί να υπάρχουν κάποιες αλλαγές.

πηγή: theverge.com