Το τσιπ A15 Bionic του iPhone 13 Pro έχει πιο ισχυρή GPU από το iPhone 13

22
©Apple

Η Apple παρουσίασε σήμερα τα iPhone 13 και iPhone 13 Pro και ενώ η εταιρεία κυκλοφορεί τις συσκευές με τον ίδιο επεξεργαστή, έχουν μερικές μικρές διαφορές όσον αφορά την απόδοση. Στην πραγματικότητα, η GPU του τσιπ A15 που βρίσκεται στα μοντέλα iPhone 13 Pro είναι πιο ισχυρή από ό, τι στα κανονικά μοντέλα iPhone 13.

Το τσιπ A15 Bionic τροφοδοτεί ολόκληρη τη σειρά iPhone 13, που κυμαίνεται από το iPhone 13 mini έως το iPhone 13 Pro Max. Η Apple λέει ότι ο νέος επεξεργαστής διαθέτει δύο πυρήνες υψηλής απόδοσης και τέσσερις πυρήνες για ενεργειακή απόδοση. Παρόλο που είναι πιθανώς τα ίδια και στα δύο μοντέλα, η απόδοση των γραφικών είναι διαφορετική μεταξύ των κανονικών και των μοντέλων Pro.

Η GPU από το τσιπ A15 Bionic στο iPhone 13 mini και το iPhone 13 διαθέτει τέσσερις πυρήνες και η Apple λέει ότι προσφέρει 30% καλύτερη απόδοση γραφικών σε σύγκριση με τον «ανταγωνισμό». Όσον αφορά το τσιπ A15 Bionic στα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max, η GPU διαθέτει έναν επιπλέον πυρήνα για συνολικά πέντε πυρήνες που προσφέρουν έως και 50% καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.

Η πιο ισχυρή GPU για τα μοντέλα Pro μπορεί να σχετίζεται με την προσθήκη υποστήριξης κωδικοποιητή ProRes. Η Apple δήλωσε στην εκδήλωση ότι το A15 Bionic περιλαμβάνει νέους κωδικοποιητές βίντεο και αποκωδικοποιητές με δυνατότητα λήψης και επεξεργασίας βίντεο σε ProRes, οι οποίοι όχι μόνο καταλαμβάνουν πολύ εσωτερικό χώρο αποθήκευσης (που οδήγησε στο νέο μοντέλο 1TB), αλλά απαιτούν επίσης πολλά από την GPU.

πηγή: 9to5mac.com