Βίντεο δείχνει τον Mark Zuckerberg να παίζει Jenga σε VR, με «απτικά γάντια»

261
inside the oculus connect 3 event
©David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images

Έχουμε δει τον Mark Zuckerberg πολλές φορές στο παρελθόν να φοράει συσκευή VR. Τώρα, ένα νέο βίντεο δείχνει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Meta να πιάνει αντικείμενα στην εικονική πραγματικότητα, χάρη στην τεχνολογία που αναπτύσσεται για να φέρει το άγγιγμα στο metaverse.

Ο Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε ένα βίντεο την Τρίτη που τον δείχνει να δοκιμάζει «απτικά γάντια» για να ρίχνει ζάρια, να παίζει Jenga και σκάκι, να δίνει τα χέρια και να χτυπάει με γροθιά.

«Η ομάδα του Reality Labs της Meta εργάζεται πάνω σε απτικά γάντια για να δημιουργήσει μια ρεαλιστική αίσθηση αφής στο μετασύμπαν», έγραψε στη λεζάντα του βίντεο. “Μια μέρα θα μπορείς να νιώσεις την υφή και την πίεση όταν αγγίζεις εικονικά αντικείμενα.”

Τα γάντια παρακολουθούν τα χέρια του χρήστη για να προσδιορίσουν πού βρίσκονται τα χέρια του ατόμου σε μια σκηνή εικονικής πραγματικότητας και εάν και πώς μπορεί να έρχονται σε επαφή με ένα εικονικό αντικείμενο. Στη συνέχεια, τα γάντια προσομοιώνουν αισθήσεις όπως πίεση, υφή και δόνηση για να αναδημιουργήσουν την αίσθηση των αντικειμένων στην εικονική πραγματικότητα.


πηγή: bussinessinsider.com