Ξοδεύουμε το 1/3 του διαθέσιμου χρόνου μας στα κινητά μας

38
depositphotos 46076079 stock photo focused group of friends looking

Η ερευνητική εταιρεία App Annie κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ξοδεύουμε κατά μέσο όρο 4,8 ώρες την ημέρα κοιτάζοντας τις εφαρμογές στα τηλέφωνά μας. Ανάλογα με το πόσο ύπνο κάνετε σε ένα 24ωρο, αυτό είναι περίπου το ένα τρίτο των ωρών αφύπνισης που αφιερώνετε στο κινητό.

Προφανώς, οι πρωτοβουλίες Screen Time της Apple και Digital Wellbeing της Google στις νεότερες εκδόσεις του iOS ή του Android δεν βοηθούν όσο σκόπευαν οι δημιουργοί τους, αφού πρώτα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μαζικά για να έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο.

Σύμφωνα με την αναφορά από την App Annie, ο μέσος όρος τεσσάρων ωρών και 48 λεπτών που ξοδεύουμε καθημερινά σε εφαρμογές είναι 30 % περισσότερο από τον χρόνο που περάσαμε το 2019.

Παρά τις καμπάνιες Digital Wellbeing, είμαστε ακόμη πιο εθισμένοι στα τηλέφωνα, και τα βασικά στοιχεία από τη μελέτη δείχνουν ότι η άνοδος των πορτοφολιών στα κινητά μας, μπορεί να είναι ένας ένοχος για την αύξηση:

  • Περισσότερος χρόνος από ποτέ δαπανάται σε εφαρμογές για κινητά, φτάνοντας τις 4,8 ώρες την ημέρα στις κορυφαίες αγορές για κινητά.
  • Οι καταναλωτές μετατοπίζουν την προσοχή, αλλά και τα πορτοφόλια τους στα κινητά, καθώς πάνω από 320.000$ πήγαιναν στα καταστήματα εφαρμογών κάθε λεπτό του 2021, αύξηση σχεδόν 20% από τα προηγούμενα ρεκόρ το 2020.
  • Οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας παραμένουν σε υψηλή ζήτηση, με τους παγκόσμιους καταναλωτές να κατεβάζουν περισσότερες από 435.000 εφαρμογές ανά λεπτό.
  • Οι διαφημιστές λαμβάνουν υπόψη την ευρεία εμβέλεια και τη βαθιά αφοσίωση των εφαρμογών για κινητά, με τις δαπάνες για διαφημίσεις για κινητά να φτάσουν περίπου τα 350 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, αφού ξεπέρασαν τα 295 δολάρια το 2021.

πηγή: phonearena.com