Υπάλληλοι της Apple βγάζουν στη φόρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη δουλειά

309
newyork 667958 1280

Οι υπάλληλοι της Apple σπάνια μιλούν στα μέσα ενημέρωσης, ιδιαίτερα για την εταιρική κουλτούρα. Στη Silicon Valley, η Apple λειτουργεί με άνευ προηγουμένου επίπεδο μυστικότητας, όσον αφορά στα θέματα προσωπικού. Η εργασία στην Apple θεωρείται ευρέως ως το αποκορύφωμα της επιτυχίας στον κλάδο της τεχνολογίας. Η Apple αντιπροσωπεύει έναν χώρο εργασίας οργάνωσης και οράματος. Οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν εκεί για λίγους μήνες ή ένα χρόνο, μένουν για δεκαετίες.

Έτσι ήρθε σαν έκπληξη, σε ορισμένους, όταν η εταιρεία προσέλαβε τον Antonio García Martínez, έναν πρώην διευθυντή προϊόντων του Facebook που είχε γράψει ένα μισογυνιστικό βιβλίο, κάτι που δεν ταιριάζει με την προσεκτικά διαχειριζόμενη δημόσια εικόνα της Apple και τη δέσμευσή της για διαφορετικότητα. Αφού ο Martínez έφτασε στην εταιρεία, πολλές γυναίκες υπάλληλοι της Apple δημοσίευσαν τις ανησυχίες τους στο Twitter, κάτι σπάνιο για μια εταιρεία όπου οι εργαζόμενοι αποθαρρύνονται να μοιραστούν τις απόψεις τους για την εργασία.

Στη συνέχεια, μια ομάδα εργαζομένων έγραψε μια επιστολή ζητώντας διερεύνηση του θέματος. «Δεδομένης της ιστορίας του κ. García Martínez που δημοσίευσε υπερβολικά ρατσιστικές και σεξιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τους πρώην συναδέλφους του, ανησυχούμε ότι η παρουσία του στην Apple θα συμβάλει σε ένα μη ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους συναδέλφους μας που κινδυνεύουν από παρενόχληση και εκφοβισμό», ανέφερε η επιστολή. Ο García Martínez απολύθηκε.

Έχει ξεκινήσει ένα κύμα όπου οι υπάλληλοι της Apple μιλούν για όσα συμβαίνουν και τους ενοχλούν. Σίγουρα δεν αρέσει στη διοίκηση της Apple αυτό που συμβαίνει, αλλά αν οι εργαζόμενοι διατηρήσουν το απόρρητό τους γύρω από τα προϊόντα της, η εταιρεία μπορεί να μην ενδιαφέρεται αρκετά για να ασχοληθεί. Οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν tweet για την Apple, αλλά όχι για τα προϊόντα της Apple.

Μένει η Apple να σχολιάσει τα γεγονότα

πηγή: theverge.com